Talisker STORM

3,500ден

Создаден на почетокот на 2013 година, Talisker Storm ги има сите топли и зачадени карактеристики препознатливи во стандардниот Talisker 10YO, но со уште поинтензивни чадливи ноти, повеќе зачини и побогат вкус.

Мирис: Богат со неочекувани ноти на мед пред да дојде интензивниот мирис на чад.

Вкус: Првично на мед кој постепено се претвара во чадлив вкус со примеси на ванила и зачини. На крајот повторно станува благ со неочекувани ноти на овошје.

Завршеток: Долг завршеток кој започнува со вкус на зачини, а завршува со ароми на јагода.

На залиха

Talisker STORM

3,500ден