Dalwhinnie (700ml)

4,500ден

15 годишен Dalwhinnie двојно зреен со цел да се добие богата слаткост и комплексни зачини со кои се истакнува потоплата арома наспроти регуларната верзија

Регион: Highland

Алкохол: 43%

Достапност: ограничени количини низ целиот свет

  • Изглед: блед килибар
  • Мирис: свежи ноти на малт, мед, грозје, зачини
  • Вкус: Чист, одлично дефинриан малт. Сладок и богат
  • Завршеток: Дабови тонови. Многу, многу сув со доминација на ванила

На залиха

Dalwhinnie (700ml)

4,500ден