• 2019

  Отварање на втор, современ 4 звезди хотел – Next Door Park Hotel и сервис за кетеринг услуги Catering Services by Park Hotel.

 • 2016

  Проширување на бизнисот во областа на хотелиерството и угостителството со отварање на лукзусен и уникатен 5 звезди хотел Park Hotel and Spa, Fitness and Spa центар, Twins Kitchen and wine, Fun Park, FOUR Restaurant, Lounge Bar and Cafe Brick кој во 2019 се ребрендира и преименува во Brick Eat restaurant and bar.

 • 2016

  Основана е Gemak Telecommunication Services, со што Гемак станува еден од главните дистрибутери на Македонски Телеком.

 • 2015

  25 години јубилеј и ребрендирање на компанијата.

 • 2014

  Проширување на бизнисот во областа на недвижностите и отварање на станбено – деловниот комплекс Park Residence.

 • 2004

  Гемак станува еден од главните дистрибутери на новиот телекомуникациски оператор – Cosmofon.

 • 2001

  Проширување на бизниот надвор од Македонија и отварање на фирма во Косово под називот Гекос(линк), која дејствува во областа на дистрибуција на производи од врни брендови на производи од тутун, алкохолни пијалаци и кафе.

 • 1998

  Гемак Трејд станува првата компанија која работи директна дистрибуција за ваков тип на производи.

 • 1997

  Ексклузивитет за увоз и дистрибуција на производи на домашниот пазар од реномирани и познати светски фирми (Diageo, Imperial Tobacco).

 • 1994

  Реорганизација на компанијата Гемак Трејд во дистрибутерска куќа.