Glenkinchie (700ml)

3,700ден

12 годишен Glenkinchie двојно зреен за длабок сладок и орашест вкус

Регион: Lowland

Алкохол: 43%

Достапност: ограничени количини низ целиот свет

  • Изглед: златно кафено
  • Мирис: Комплексен и извонреден, зачудувачки баланс помеѓу сладко и суво
  • Вкус: Сув, слаткост на кекс. Исклучителен карактер на малт со траги на грозје
  • Завршеток: Многу, многу сув, дабов со биберни ноти

На залиха

Glenkinchie (700ml)

3,700ден