Caol Ila (700ml)

4,050ден

Потекнува од регионот на Ајла, од најскриената дестилерија на најпознатиот шкотски остров, основана во 1846. Многу години познат само за најдобрите познавачи на сингл малт бидејќи не само што е скриена туку што и поголемиот дел од производсттвото се користи како бленд за Johnnie Walker наместо да се пакува како синг малт. Тоа е сингл малт со карактеристичен сув вкус, арома на морски воздух и пријатни чадливи ноти.

Алкохол: 43%

  • Опис: лесен мирис на чад, ноти на маслиново масло и долг finish со мирис на јаглен
  • Изглед:бледа слама
  • Мирис:свеж, со траги на чад, цитрусни ноти со трагови на масло
  • Тип на буре:зреено најмалку 12 години во Американски дабови буриња

На залиха

Caol Ila (700ml)

4,050ден