Talisker SKYE

3,500ден

Создаден во најстарата дестилерија во местото Isle of Skye, овој single malt се произведува од далечната 1830 година. Зрело виски кое ги црпи своите мирисни ноти од Американските дабови буриња.

Мирис: Првиот впечаток на цитруси набрзо се претвара во мирис на манго. Свежа нота на морски воздух и сол.

Вкус: Мек и благ на почетокот кој за брзо станува киселкаст и зачинет.

Завршеток: Сув и средно долг завршеток 

На залиха

Talisker SKYE

3,500ден