Dalwhinnie 15YO (700ml)

3,550ден

Single Malt направен во регионот на Highland во далечната 1898 година, во највисоката и најстудената дестилерија со вода која извира на повеќе од 600 метри надморска височина.

Вкус: Мек, суптилен, ароматизиран малт со нијанси на мед и ванила и завршеток со дискретна чадливост.

Алкохол: 43%

На залиха

Dalwhinnie 15YO (700ml)

3,550ден