Lokita Tequila Reposado

2,800ден

Светла боја на слама, со балансиран вкус на агаве и мандарина, лимон, цимет и бибер.
Зреена 3 месеци во Американски дабови буриња со капацитет од 200L. Агавите се избираат од главен дестилатор Армандо Орозко, според содржината на шеќер и саканиот профил.
Тие можат да бидат стари до седум години и главно се берат за време на сушната сезона (од јануари до април) за да се овозможи вкусовите на агавата да се развијат со својот најголем потенцијал. Бавното варење на аваге во печки на дрва го подобрува интензивниот израз на нивните ноти.

На залиха

Lokita Tequila Reposado

2,800ден