LA CASA DIEGO & MARIA TEQUILA SILVER 38%

1,100ден

Diego & Maria Tequila Silver – по оригинален рецепт направена од зрело сино агаве.
Вкусот на агаве е доминантен и носи топлина и удобност во секоја голтка.
После процесот на двојно дестилирање, текилата се чува 6 месеци во метални садови нерѓосувачки челик со цел да се стабилизира дестилатот, со цел маслата за дестилација да се впијат и се флашира кога ќе се постигне 38% алкохол.

LA CASA DIEGO & MARIA TEQUILA SILVER 38%

1,100ден