Etsu Japanese Gin 43%

2,050ден

Џин во кој перфектно се балансирани неколку плодови смрека, корен од анџеилка, коријандер, јапонско јузу и горчлива кора од портокал.
Перфектен џин за коктели и џин&тоник. Чист и проѕирен изглед со мирис на цветови и цитруси. Etsu е еден од првите јапонски џинови на пазарот.
Etsu на јапонски значи „задоволство“. Овој џин е елабориран од дестилеријата Асахикава во Хокаидо по азиски рецепт на предците за кој се потребни разни билки, зачини и агруми, од кои некои може да се најдат само во Азија (бобинки, пиперки, агруми…).
Etsu е направен од алкохол од шеќерна трска што му дава посебна заобленост.
Џинот се намалува на 43° со изворска вода од планините Тајсецу.

Etsu Japanese Gin 43%

2,050ден