Vodka Martini

1,150ден

Коктел пакет инспиран од коктелот кој ни е најдобро познат како пијалакот на агентот 007 – James Bond.

“Vodka Martini.Shaken, not stirred” е реченица која на сите фанови на James Bond филмовите им е добро позната.

Бидете и вие James Bond по дома и направете Vodka Martini.

СОСТОЈКИ:
50мл Smirnoff Vodka
12.5мл Dry Vermouth (15%)
Кора од лимон
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Во коктел шејкер ставете мраз и додадете ги сите состојки.
“ Шејк енд нот стир ”
Послужете во мартини чаша и декорирајте со кора од лимон

 

На залиха

Vodka Martini

1,150ден