The Matsui Mizunara Cask Single Malt

7,500ден

The Matsui Mizunara Cask – Јапонски Сингл Малт произведен на југозапад од земјата во дестилеријата Курајоши.
Направено од Matsui Shuzo, ова виски зрее во ретки буриња од Мизунара даб. На овој даб му требаат 200 до 300 години за да созрее, тој носи исклучителни ароматични квалитети и оваа сорта на даб се наоѓа само во шумите на Хокаидо.
Мизунара е медено дрво што го премачкува вискито и внесува елегантна линија за ова стареење. Стареењето се одвива во Тотори, каде природата е доминантна и каде температурите многу варираат со годишните времиња.

The Matsui Mizunara Cask Single Malt

7,500ден