Sun Goddess Pinot Grigio

660ден

Фасцинантно со својата светло розева -бакарна боја, возбудувачки крцкаво и свежо со интензивни ароми на малини, кора од лимон, рози и бел бибер.
Sun Goddess Pinot Grigio е вино создадено со љубов и страст во лозјата на Fantinel во италијанскиот регион Friuli Venezia Giulia.
Боја: бледо розева, со бакарни нијанси
Мирис: интензивен, нежен и комплексен со ароми на малини, праски, кора од лимон
Вкус: совршено меко на непце, со средно тело, вклопена свежина и дискретна минералност.
Sun Goddess Pinot Grigio

660ден