Zacapa 23 (700ml)

4,300ден

Ултра премиум рум, создаден во 1976 во градот Закапа,Гватемала, по повод 100 годишнината од постење на истоимениот град.

  • Произведен од шеќерната трска позната уште како “virgin honey” која се зрее во бурбон и шери буриња на надморска височина од 2,300 метри.
  • При производство се користат старите методи на зреење, а самиот пијалак е мешавина од румови со различна возраст од 6 до 23 години.
  • Прв рум производ кој е “пензиониран” во Интернационалниот “Hall of Fame” на рум производи одкако бил победник 4 години по ред.
  • vol. 43%
Zacapa 23 (700ml)

4,300ден