Tanqueray Gin прогласен за број 1. премиум џин во светот за 2022 година

Во текот на изминативе години, на глобално ниво визијата на Diageo за Tanqueray беше „да стане број 1 премиум џин бренд во светот“, и со задоволство сега можеме официјално да објавиме дека таа визија е веќе освоена на меѓународно ниво!
На овогодинешниот Drinks International натпревар, Tanqueray Gin покажа неверојатни резултати и освои 3 престижни награди:

#1 Bestselling Gin (Најпродаван џин)
#1 Bartenders’ favorite – Избор на бармените во светот – 10та година по ред
#2 Top Trending Gin ( Џин во подем)

Овој успех на Tanqueray доаѓа по континуирани инвестиции на Diageo во силна иновативна линија и развој на кампањата ‘Unmistakably Tanqueray’ која беше надополнета со нови партнерства и соработки со познати личности како Stanley Tucci и соработката со оскаровскиот филм House of Gucci која беше пропратена со дигитална кампања во 2021 година.

Tanqueray фамилијата на џинови може да ја најдете на нашата веб продавница и да го нарачате фавиот фаворит онлајн со брза достава до вашиот дом.

Diageo е глобален лидер во премиум пијалоци, највозбудливата категорија производи за широка потрошувачка.
Со над 200 брендови продадени во над 180 земји, компанијата нуди широко портфолио на алкохолни пијалаци.