SKOPJE WHISKEY FEST

Трета година по ред на македонската сцена се одржува SKOPJE WHISKEY FEST, настан кој на посетителите им овозможува незаборавен викенд посветен на а вискито.

Нашите експерти, врвни бармени, го споделија своето знаење за сингл малт, бурбон, шкотско виски и јапонско виски. Некои од нив се веќе добро познати на јавноста, додека други беа вистинско уживање за истражувачите на вкусот и за ентузијастите.

Два дена беа исполнети со магични вкусови и приказни, додека љубителите на виски имаа можност да истражат повеќе од 90 премиум виски брендов од дестилериите ширум светот.

Голема благодарност на сите вас кои бевте дел од ова неверојатно искуство – ви благодариме што ја споделивте вашата страст за откривање нови вкусови, ги вкусивте разновидните ноти на виски и заедно создадовме спомени кои ќе траат барем до следниот SKOPJE WHISKEY FEST.

Се гледаме следната година на уште еден незаборавен SKOPJE WHISKEY FEST!