НОВО: Gordon’s 0.0% без алкохол

Gordon’s 0.0% без алкохол

Светски познатиот џин Gordon’s ја лансираше својата безалкохолна варијанта на почеток на 2023 во Велика Британија, а веќе од мај Гемак го дистрибуира и во Македонија. Gordon’s 0.0% без алкохол е перфектна алтернативна понуда за љубителите на џин & тоник.

Gordon’s 0.0% е произведен од истите ботанички плодови како и Gordon’s London Dry Gin, секоја од нив посебно се меша со вода, се загрева, дестилира и потоа се блендираат сите заедно со цел да се креира основниот вкус на Gordon’s но, во безалкохолна варијанта. Со овој процес конзумените добиваат можност да се напијат џин со вкус на смрека, кој го очекуваат од нивниот Gordon’s во моменти и прилики кога одлучила да не пијат алкохол.

Gordon’s 0.0% има само 24 калории во една доза и е одличен избор за оние кои внимаваат што пијат и би сакале да имаат понуда безалкохол од брендовите кои ги познаваат и со кој нема да се почувствуваат дека прават компромис.

Не пиете вечерва? Поздравете го Gordon’s 0.0%
Љубителите на G&T нема да бидат разочарани!

Приготвување: сипете 50мл од Gordon’s 0.0% во чаша полна со мраз, надополнете со 150мл тоник и парче лимон.

Нема ништо подобро од ладен освежителен пијалак на крај на долгиот ден особено ако треба да се сретнеш со пријателите.