Повеќе од 30 години, Групацијата Малиќи постигнува успех создавајќи бројни компании од различни индустрии во Македонија, Албанија и Косово, предводени од иновации, храброст и интегритет. Посочувајќи ги нашите корпоративни вредности врз кои ја засноваме нашата работа, станавме една од најголемите компании за увоз и активна дистрибуција (Gemak и Gekos) за тутун, алкохолни пијалоци и храна.

Ние сме ексклузивен стратешки партнер на светски најпродавани марки и успешно функционираме и во телекомуникациите (GTS, Enternet), недвижности (Park Residence) и угостителството (Парк Хотел и Спа, Next Door Park hotel, ресторан Four, Brick Eat ресторан и бар итн).