Ëmbëlsirat janë më të ëmbla me Baileys!

Adhuruesit e vërtetë të ëmbëlsirave kanë provuar ëmbëlsirën e Baileys të paktën një herë në jetën e tyre. Shija unike e kremit irlandez u jep një bukuri të veçantë të gjitha ëmbëlsirave, dhe posaçërisht atyre që përgatisni në shtëpi për të dashurit tuaj.

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë të përgatisni për ëmbëlsirë më pas, këtu janë dy ide që me siguri do ta bëjnë më të lehtë zgjedhjen tuaj.

Baileys Salted Caramel Affogato

Përbërësit e nevojshëm:

  • Ajkë e ëmbël
  • 1 qumësht i butë i kondensuar
  • Baileys Irish Cream
  • Gjalpë
  • Sheqer kafe
  • Kristale solvo
  • Espresso

Mënyra e përgatitjes:

  1. Shtoni 2 gota ajkë të ëmbël në një enë dhe përzieni me një mikser derisa të trashet përzierja. Pastaj shtoni qumështin e kondensuar dhe përzieni përsëri. Në fund shtoni 1/3 filxhan Baileys dhe përzieni përsëri.
  2. Në një enë tjetër me nxehtësi të ulët, vendosni një filxhan gjalpë që të shkrihet. Shtoni 1 filxhan sheqer kafe dhe përzini përbërësit. Shtoni 6 lugë ajkë ​të ëmbël, 2 lugë Baileys dhe 1 lugë çaji kripë në kristale. Lëreni përzierjen në zjarr të vlojë.
  3. Hidhni kremin nga ena e parë në një tepsi të gjatë për pjekje dhe lëmojeni. Hidhni pak më shumë se gjysmën e përzierjes nga ena e dytë në mënyrë të barabartë mbi të gjithë tiganin dhe ngadalë përzieni atë përmes kremit me një lugë.
  4. Vendoseni tiganin të ftohet për 4 orë në frigorifer.
  5. Shërbejeni në një gotë, duke bërë topa me një lugë të veçantë për akullore. Derdhni pjesën tjetër të kremit mbi to dhe një dozë espresso të nxehtë.

Shikoni videon me recetën në linkun: https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/591458288457502

Baileys French Toast

Përbërësit e nevojshëm:

  • 100 ml Baileys
  • 2 vezë
  • 30 ml qumësht
  • 4 feta buke
  • 40 gr. gjalpë
  • Krem pana, mjedra, manaferra dhe sheqer pluhur për zbukurim

 

Mënyra e përgatitjes:

  1. Procedura është e ngjashme me bukë të skuqura. Rrihni dy vezët, shtoni qumështin dhe kremin Baileys dhe përzieni për të marrë një përzierje të mirë.
  2. Vendosni bukët në përzierje dhe gatuajini për disa minuta.
  3. Shkrini gjalpin në një nxehtësi mesatare dhe vendosni bukët të skuqen.
  4. Shërbejeni në një pjatë dhe dekorojeni me krem ​​pana dhe shumë fruta. Në fund, lyerje çokollate dhe sheqer pluhur mund të shtohen nëse dëshironi.

 

Shihni videon me recetën në linkun: https://www.youtube.com/watch?v=ipytZ2bXuy4&feature=emb_title