Guinness – Një përbërës sekret për magji në kuzhinë

Kuzhina është një vend për eksperimente, dhe pse të mos shtoni pak magji në recetat standarde.

Birra është një përbërës i shkëlqyeshëm sekret në gatim, plot shije, struktura dhe kombinime të pasura. Gatimi me birrë të errët është një praktikë e njohur në mesin e kuzhinierëve më të mirë, dhe nëse jeni adhurues i saj, ja një arsye për të hyrë në kuzhinë.

Fileto derri në krem Guinness

Përbërësit e nevojshëm për 6 porcione:

1 copë fileto derri pa kocka (600-800g)

400 gr proshutë

¾ filxhan Guinness

½ filxhan sheqer kafe

1 lugë çaji uthull molle

1 lugë çaji mustardë

1 lugë çaji salcë Worcestershire

1½ 2 lugë çaji kripë të trashë

1¼ 2 lugë çaji pluhur hudhër

Spec të kuq

Degë rozmarine për zbukurim *

Metoda e përgatitjes:

  1. Ngroheni furrën në 190⁰
  2. Marinojeni fileton me kripë, pastaj mbështilleni në proshutë në mënyrë që secila pjesë e proshutës të mbivendoset me atë të mëparshmen. Sigurojeni proshutën me kunja dhëmbësh.
  3. Mbështilleni në fletë metalike dhe piqni për 30 minuta në një furrë të parangrohur.
  4. Hiqni mishin nga fleta metalike dhe piqni për 20 minuta shtesë.
  5. Në një pjatë, në zjarr të ngadaltë, përzieni Guinness, sheqer kafe, uthull, mustardë, salcë Worcestershire, kripë, pluhur hudhre dhe spec të kuq. Përzini derisa të vlojë, pastaj zvogëloni zjarrin dhe përzini derisa të merrni një përzierje si shurup.
  6. Hiqeni mishin nga furra dhe derdhni përzierjen që rezulton, pastaj piqni për 8-10 minuta të tjera.
  7. Lëreni mishin të ftohet pak para prerjes, pastaj zbukurojeni me rozmarinë.

Video nga receta:

https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/posts/2953189271600369

Qepë të skuqura me Guinness (meze)

Përbërësit e nevojshëm:

¼ filxhan Guinness

½ filxhan mustardë

¼ filxhan mjaltë

1 lugë çaji pluhur kerri

1¼ 2 lugë çaji piper i kuq

¼ lugë çaji pluhur piper

1 lugë çaji kripë

1 lugë çaji uthull molle

¼ një filxhan majonezë

3 kokë qepe

2 vezë

Kefir

2 gota miell

1/3 filxhan niseshte

Sode buke

Metoda e përgatitjes:

  1. Në një tas përzieni Guinness, 1 filxhan mustardë, mjaltë, pluhur kerri, piper të kuq dhe piper, kripë, uthull dhe majonezë.
  2. Prisni qepën në rrathë (unaza) me trashësi mesatare dhe lërini në një pjatë me kefir për 1 orë.
  3. Vendosni miellin së bashku me niseshtenë, një majë kripe dhe sodë buke në një tas dhe përzieni mirë.
  4. Anash, në një pjatë tjetër, vendosni 2 vezë, 1 filxhan mustardë dhe 2 2/3 gota Guinness. Përziejeni mirë me një lëvizje dhe shtoni të gjithë përzierjen në pjatën e miellit. Përzini derisa të bashkohet.
  5. Lyejini rrathët e qepës në përzierje dhe skuqini derisa të marrin një pamje të karamelizuar në një tigan të nxehtë me vaj.
  6. Shërbejeni me salcën e bërë më parë dhe natyrisht, një gotë Guinness.

Video: https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/posts/3168618046724156