Talisker 8YO Special Release

6,150ден

„Legends Untold” специјално издание од колекцијата на Single Malts . За сите љубители на виски, оваа колекција
преку својот дизајн ги споделува нераскажаните приказни за дестилериите, на нов и уникатен начин. Во древните
шкотски басни, суштествата од другиот свет биле главни заштитници на дестилериите. Токму затоа оваа колекција ги
оживува митските суштества, ги открива нивните вистински ликови и ги спојува со најценетите резерви на виски на
Diageo кои зреаат во Шкотска.

Talisker 8 Years Old Special Release е синлг малт со јак и енергичен карактер, 8 години зреен во буриња со најзачадените ноти и подтонови.

Мирис: Благ со слатки и морски ноти.

Вкус: Мек и нежен, со солени морски ароми и чадливи тонови. Со додавање малку вода се добива помек вкус.

Завршеток: Долг, топол и долготраен

 

На залиха

Talisker 8YO Special Release

6,150ден