fbpx

Talisker (700ml)

3,679ден

Основан од браќата Мекаскил во 1830, Talisker е обожуван заради солениот мирис на морето, земјен чадлив карактер и карактеристичен завршеток со вкус на бибер, со висок степен на алкохол од 45.8%.

Опис: 10 годишен Talisker двојно зреен во Аморосо буриња за да се постигне богат и слатко овошен вкус, ноти на бибер со кои се допринесува за подлабок малт заразлика од основниот производ

Алкохол: 45.8%

Изглед: костен кафено
Мирис: извонреден, фокусиран, сладок
Вкус: величенствен, сладок, печен малт, микс на дрво и бибер
Завршеток: долго какао, ванила, одличен длабоко благ баланс

Talisker (700ml)

3,679ден

Почитувани, поради сезоната на летни одмори, нарачките за реон Скопје ќе се доставуваат во период од 08:00-16:00h. Нарачките направени после 16:00 h ќе бидат доставени наредниот работен ден. Ви благодариме на разбирањето.