Talisker 10YO

3,550ден

Talisker 10 Year Old е моќно виски со морски солен мирис, зачинета сложеност, зачаден сладок карактер и препознатлив завршеток на топло, диво море. Овој single malt има познат богат и моќен вкус, е двојно дестилиран за да создаде длабок карактер кој ги отелотворува поморските карактеристики на крајбрежното виски , а потоа старее минимум 10 години во американски дабови буриња.

Мирис: Моќен мирис со ноти на морска вода, свежи школки и цитрусна благост.

Вкус: Богат бкус на суво овошје, чадливи, топли и интензивни вкусни ноти.

Завршеток: Неверојатно долг и топол завршеток.

На залиха

Talisker 10YO

3,550ден