Royal Lochnagar 16YO Special Release

15,500ден

„Legends Untold” специјално издание од колекцијата на Single Malts . За сите љубители на виски, оваа колекција
преку својот дизајн ги споделува нераскажаните приказни за дестилериите, на нов и уникатен начин. Во древните
шкотски басни, суштествата од другиот свет биле главни заштитници на дестилериите. Токму затоа оваа колекција ги
оживува митските суштества, ги открива нивните вистински ликови и ги спојува со најценетите резерви на виски на
Diageo кои зреаат во Шкотска.

Royal Lochnagar 16 Years Old Special Release е сингл малт кој симболизира пролетната свежина. Лесен за уживање, особено како апертив.

Мирис: Мек мирис со суптилни овошни ароми на кора од портокал и зелено јаболко.

Вкус: Сладок и интензивен со кремаста текстура со вкус на јачмен и шеќер.

Завршеток: Пријатен и топол

Нема на залиха