Oban (700ml)

4,255ден

14 годишен Oban двојно зреен за да се постигне богат овошен вкус и приморски ноти

Регион: Ајла (Islay)

Алкохол: 43%

Достапност: ограничени количини низ целиот свет

  • Изглед: килибар со црвени нијанси
  • Мирис: Извонреден и комплексен. Мирис на овошје и лут, морска сол, грозје, портокали и чад
  • Вкус: Најексплозивен член на Oban портфолиото. Нежен малт, деликатен но, истовремено богат со овошен вкус
  • Завршеток: Слатко јамајканско кафе и даб
Oban (700ml)

4,255ден