Lagavulin 16 YO (700ml)

6,200ден

Главниот член на фамилијата Lagavulin.
Почитуван од познавачи и експерти и попознат како „кралот на Ајла“. Тоа е „суштинско“ шкотско виски,кое секој познавач или ентузијаст мора да го има во својата колекција.
Зреен во дабови буриња најмалку 16 години, овој најбаран сингл малт има масивен чадлив вкус на тресет кој е типичен за јужниот дел на Ајла.
Вкус и боја: Темно златна
Интензивен чадлив и длабоко сладок првичен мирис, проследен со мирис на шери, овошје, и завршеток од пикантни зачини.

На залиха

Lagavulin 16 YO (700ml)

6,200ден