El Viejito Gold (700ml)

1,260ден

Текила од Мексико, произведена од сино агаве. Произведена во близината на Гвадалахара од семејната дестилерија Ел Виехито, уште од 1937.

Агавето расте 8 до 10 години. После бербата, внатрешноста на агавето се загрева со пареа и се произведува редок шеќерен сируп, кој ферментира и потоа се дестилира

  • Прекрасна златна боја, помека на вкус од белата текила
  • Соодветна за пиење чиста

На залиха

El Viejito Gold (700ml)

1,260ден