fbpx

El Viejito (700ml)

1,210ден

Текила од Мексико, произведена од сино агаве. Произведена во близината на Гвадалахара од семејната дестилерија Ел Виехито, уште од 1937.

Агавето расте 8 до 10 години. После бербата, внатрешноста на агавето се загрева со пареа и се произведува редок шеќерен сируп, кој ферментира и потоа се дестилира

  • Бела текила, фина и миризлива со истакнат вкус на агаве и карактеристична чадлива арома
  • Одлична за коктели
El Viejito (700ml)

1,210ден